Yangın Merdiveni Kapısı Temel Açıklaması

Wiki Article

Yangın Çıkış Kapısı yangın yönetmeliğine yakışır olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara gereğince yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yakınında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her bugün hür bırakılmalı ve engellenmemelidir.

Bu standarda uygunluğunu belgeleyen bir şehadetname, yangın kapısının kalitesi ve güvenilirliği hakkında size malumat verecektir.

Yangın veya müstacel hâlet vakalarında binalardaki insanoğluın kolay tahliye edilmesi dâhilin Yangın Kapısı kullanılmaktadır.

Sizde projenizde ihtiyacınız olan ve konstrüksiyonnıza %100 düzen sağlayacak Yangın Kapılarına Göksu Kapı kalitesiyle sahip olgunlaşmak; dayanıklı, güzel duyusal kapılara en şayeste fiyatlarla ehil çıkmak bâtınin İletişim bağlanaksına tıklayarak personellerimizden entelekt selen alabilirsiniz.

Göksu Kapı aracılığıyla üretilen Yangına Dayanıklı Kapı modellerinden birisine mevla yürütmek, projenize amelî boyutlarda ve özelliklerde Yangın Bapları sayesinde emin mekanlar oluşmasına katkı temin etmek derunin İletişim metnine tıklayarak veya sol altta Whatsapp butonuna dokunarak bilirkişi personelimiz ile enstantane mesajlaşabilirsiniz.

Bir yangın çıkış kapkaloriın asli amacı, Yangın Çıkış Kapısı yangın yahut gayrı bir müstacel durumda hızlı ve basit bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını karşılamak bileğildir (ancak bazı yangın çıkış bapları her Yangın Çıkış Kapısı ikisini bile yapacak şekilde mutasavvertır).

Yangın yönetmeliğinde anlatım edilmiş olduğu üzere bapların resen kapanması gerekmektedir. Kapıların bizatihi kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Dolgular ile kapı havailuğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda zorlamasız açılacak şekilde yangın bapsı güven kilidi ile güvenli hale getirilmektedir.

Yangın merdiveni kapısı tasarrufında ilgi edilmesi gereken unsur bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem işlevinin yitirilmemesi dâhilin hem de merdivenin yalnızca amacı dâhilin kullanılabilmesi derunin bu unsura ilgi edilmelidir.

Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir cihetının engelsiz olması ve dumandan duygulanım ihtimalini bertaraf etmesi sebebiyle binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali vahim oranda düşmektedir.

İzinsiz tören, yazı ve video v.b tasarrufı neticesinde yasal muamele uygulanacaktır. TEKNODEVA

Yangın yönetmeliğine yakışır bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması Yangın Çıkış Kapısı şarttır.

İşaretlendirmeler: Acil durumlarda kullanılması gereken kapıların tamamı alışverişaretlenmelidir. Üzerinde “ivedi çıkış” hatsı kâin kapılarda fosforlu evet da ışıklı yönlendirmeler bulunabilir.

Kolaylıkla açılmalıdır. Bapnın kilitli olmaması veya kilitli olsa da hareketsiz hareketle açılabilmesi gerekir. Kapının üzerinde panik bar yahut benzeri bir mekanizma bulunmalıdır.

Report this wiki page